Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A technikai zóna

2008.12.18

A technikai zóna

A technikai zóna olyan stadionokban lejátszott futball mérkőzésekre vonatkozik elsősorban, ahol a technikai személyzet és a cserefutball játékosok részére ülőhelyet jelöltek ki. A technikai zóna stadiononként más és más lehet, például méretében és elhelyezésében és általános irányelvként az alábbi útmutatások értelmezendők.

  1. A technikai zóna 1-1 méterre terjed ki a kispad mindkét oldalától és egy méterre közelíti meg az oldalvonalat.
  2. Ajánlatos a technikai zónát határvonalakkal megjelölni.
  3. A technikai zónában tartózkodható személyek számát a versenyszabályok határozzák meg.
  4. A technikai zónában tartózkodó személyeket a futball mérkőzés kezdete előtt, a versenyszabályok előírásai szerint azonosítani kell.
  5. Egy időben csak egy személynek van joga taktikai utasításokat adni és a taktikai utasítás megadása után vissza kell térnie a helyére.
  6. Az edzőnek és a többi vezetőnek a technikai zónán belül kell maradni, csak kivételes esetekben hagyhatják el a technikai zónát, pl.: akkor, amikor a futball játékvezető az orvosnak vagy a gyúrónak engedélyt ad, hogy egy sérült futball játékost a futball pályán kezeljen.

Az edzőnek és a technikai zónában tartózkodó többi személynek mindenkor korrekt módon kell viselkednie. futball játék futballjáték foci futbal football labdarúgás labdarúgó focista labda játékos játékvezető szabadrúgás szabálytalanság kapus csapat